Cele mai bune benzi LED

  1. 1. Cele mai bune benzi LED - Clasificare TOP 3
  2. 2. Cum alegi cea mai buna banda LED
  3. 3. Marci de benzi LED recomandate de Savelectro.ro
    1. 3.1. Marca Optonica
    2. 3.2. Marca V-TAC
    3. 3.3. Marca Spectrum LED
  4. 4. Care sunt cele mai importante beneficii ale tehnologiei LED
  5. 5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune benzi LED

Tehnologia LED este una dintre cele mai revolutionare idei din domeniul iluminatului. Aparuta in urma cu mai bine de 50 de ani, ideea de LED s-a dezvoltat pe parcursul ultimei jumatati de secol, iar in prezent becurile si benzile pe baza de LED sunt la mare cautare in intreaga lume. Acestea ofera o multime de beneficii importante, iar domeniile in care pot fi utilizate nu sunt deloc putine. 

Fie ca este vorba despre spatii rezidentiale sau spatii publice, prin banda LED si alte tehnologii LED se obtine lumina in conditii de eficienta energetica. Pe langa aceasta eficienta energetica, tehnologia LED propune si alte avantaje importante, iar dintre cele mai de seama merita amintita rezistenta extrem de indelungata a becurilor dezvoltate in baza acestei tehnologii, comparativ cu alternativele existente pe piata.

Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei putea descoperi care sunt cele mai bune variante de benzi LED disponibile in prezent pe piata, dar si de ce criterii trebuie sa tii cont atunci cand alegi o banda pentru proiectele tale. Totodata, vei putea sa afli ce beneficii iti ofera tehnologia LED!

1. Cele mai bune benzi LED - Clasificare TOP 3

Banda LED reprezinta o sursa de iluminat subtire, caracterizata de flexibilitate. Ea utilizeaza LED-uri, adica diode electroluminiscente, cu scopul de a emite lumina. Atat in functie de scopul utilizarii, cat si in functie de caracteristicile fiecarui model disponibil pe piata poate fi stabilit care este cea mai buna banda LED.


Banda led 24V RGB 60 leduri/m IP54 cu protectie la umiditate - savelectro.ro Banda led 12V 3528 60 leduri/m, protectie IP20, lumina rece(6400 K), V-TAC - savelectro.ro Banda led USB 5V, 0.5m, lumina naturala(4000 K), protectie IP65, Spectrum LED - savelectro.ro

Produs

Banda led 24V RGB 60 leduri/m IP54 cu protectie la umiditate


Banda led 12V 3528 60 leduri/m, protectie IP20, lumina rece(6400 K), V-TAC


Banda led USB 5V, 0.5m, lumina naturala(4000 K), protectie IP65, Spectrum LED

Caracteristici

Grad de protectie: IP54;

Lungime: 5 metri / pachet (300 de becuri);

Tip de alimentare: prin transformator;

Tensiune de alimentare: 24V;


Grad de protectie: IP20;

Temperatura lumina: 6400 K;

Lungime: 5 metri /  pachet (300 de becuri);

Tip de alimentare: prin transformator;

Tensiune de alimentare: 12V;

Grad de protectie: IP65; 

Temperatura lumina: 4000 K;

Lungime: 0,5 metri;

Tip de alimentare: USB;

Tensiune de alimentare: 5V;

PRO

Protectie la umiditate;

Protectie partiala la praf;

Flexibilitate;

Compatibila cu controlere si accesorii pentru personlizarea iluminarii;

Pret avantajos;

Lumina rece, perfecta pentru birouri;

Se poate conecta la autoturism;

Temperatura excelenta, asemanatoare cu lumina naturala;

Este utila pentru decorarea spatiilor de lucru;

Conexiune USB;

Contra

Pret ridicat;

Nu beneficiaza de protectie la praf si apa;

Necesita transformator pentru alimentare;

Pret din clasa superioara;


        Vezi AICI pret

        Vezi AICI pret

        Vezi AICI pret


2. Cum alegi cea mai buna banda LED

Iluminarea cu banda LED a devenit tot mai populara in ultimii ani, fiind o optiune excelenta pentru decorarea si iluminarea spatiilor interioare si exterioare. Daca planuiesti sa achizitionezi si tu o banda LED, pentru proiectul tau, este foarte important sa stii care sunt criteriile principale in functie de care sa alegi una dintre variantele disponibile pe Savelectro.ro. Iata care sunt elementele pe care trebuie sa le iei in calcul:


  • Scopul pe care il va avea banda


Primul pas, atunci cand alegi o banda LED, este sa clarifici scopul pentru care cumperi un astfel de produs. Exista mai multe tipuri de benzi, in functie de destinatia acestora. De pilda, daca vrei sa creezi o iluminare ambientala in livingul casei tale, o banda LED buna este una cu temperatura de culoare calda. Daca vrei sa iluminezi zona de lucru, asa cum ar fi biroul tau, o banda LED cu temperatura de culoare rece si capacitate de iluminare mare ar fi o alegere optima. Banda LED poate fi folosita si in medii exterioare, pentru accentuarea unor elemente de detaliu arhitecturale, iar in acest sens sunt foarte oportune benzile cu functie de schimbare a culorii.


  • Tipul de LED


Benzile LED pot fi dotate cu becuri LED de diferite tipuri, ceea ce poate sa influenteze calitatea si performanta in materie de iluminat. Iata care sunt cele mai comune tipuri de becuri LED:

  • SMD (Surface Mount Device) - ofera lumina uniforma, stralucitoare si sunt ideale pentru montarea sub dulapuri.
  • COB (Chip on Board) - sunt mari si foarte luminoase, oferind o iluminare puternica si concentrata. Se folosesc la iluminarea accentuata a unei anumite zone.
  • RGB (Red, Green, Blue) - sunt becuri care permit schimbarea culorii luminii si se folosesc la iluminarea decorativa, creand diverse efecte de culoare si atmosfera.


  • Luminozitate 


Luminozitatea se masoara in lumeni (lm), iar o valoare mare a acesteia indica faptul ca banda este foarte stralucitoare. Cu cat banda are mai multi lumeni, cu atat ea va genera o iluminare mai puternica. Totodata, si consumul este unul direct proportional cu luminozitatea, astfel ca este important sa alegi o banda compatibila cu nevoile tale.


  • Temperatura culorii


Temperatura de culoare pe care o au becurile LED influenteaza in mod direct tonalitatea luminii. Temperatura se masoara in kelvini (K), iar LED-urile cu o temperatura de sub 3000K emit lumina calda, in vreme ce LED-urile cu temperatura de peste 4000K emit lumina rece. Lumina calda este asemanatoare cu cea oferita de soare, la asfintit, in vreme ce lumina rece a LED-urilor seamana cu cea de zi. Acest amanunt este important, mai ales daca vrei sa folosesti banda LED pentru decorarea spatiilor de lucru, unde lumina rece este recomandata.


  • Gradul de protectie IP


Gradul de protectie IP (Ingress Protection) al unei benzi defineste nivelul de protectie impotriva apei sau particulelor straine. Este important sa alegi o banda cu un IP bun, mai ales daca aceasta va fi folosita la exterior, unde este expusa umezelii si prafului.


  • Control si dimming


Unele benzi LED ofera optiuni de control si dimming, ceea ce inseamna ca ai optiunea sa ajustezi intensitatea luminii, in functie de preferintele tale. Pentru un control cat mai bun, este recomandat sa folosesti un kit cu banda LED.


  • Compatibilitatea cu spatiul tau


Masura in care o banda LED este compatibila cu spatiul in care vrei sa o montezi este data de tipul instalarii. Poti opta pentru banda autoadeziva sau pentru variante cu sisteme de fixare in suruburi. Este important sa alegi banda si in functie de cerintele de alimentare si conexiune, astfel incat sa o poti integra in locurile in care doresti sa te folosesti de ea.


  • Parerile utilizatorilor si producatorul


Calitatea benzii LED este foarte importanta. Verifica pentru fiecare banda LED parerile existente online, precum recenziile specialistilor sau ale altor utilizatori. Astfel, vei putea sa alegi o solutie de calitate. Un alt reper important este producatorul, iar recomandarea noastra este sa apelezi la solutii de la branduri de calitate, pe care ti le vom recomanda in cele ce urmeaza.

3. Marci de benzi LED recomandate de Savelectro.ro

In cazul unor echipamente precum banda LED, firma producatoare este un reper deosebit de important. Experienta si specializarea in implementarea noilor tehnologii din domeniul iluminatului sunt esentiale pentru producatorii de astfel de echipamente. Iata care sunt marcile pe care Savelectro le recomanda, in materie de benzi LED.

3.1. Marca Optonica

Optonica este o companie lansata in anul 2011, in Bulgaria, care s-a dezvoltat foarte rapid si a ajuns sa isi vanda produsele si in restul continentului, inclusiv in Romania. Optonica produce surse de iluminat bazate exclusiv pe tehnologii LED, iar firma este constant interesata sa investeasca in cercetare si dezvoltare, cu scopul de a descoperi noi moduri prin care sa isi imbunatateasca produsele oferite pe piata. Benzile LED de la Optonica sunt calitative, rezistente pe termen lung si pot fi utilizate in foarte multe aplicatii.

3.2. Marca V-TAC

V-TAC este un brand lansat in 2009, iar in prezent are statut de companie internationala. Firma a deschis birouri in Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Romania, Polonia, Dubai, Ungaria, India, Hong Kong si Irlanda de Nord. V-TAC isi propune sa contribuie la imbunatatirea modului in care oamenii consuma energie electrica, prin descoperirea de noi tehnologii care sa fie disponibile la preturi accesibile. V-TAC ofera produse inovatoare, inclusiv LED de calitate superioara.

3.3. Marca Spectrum LED

Spectrum LED este o firma care se ocupa cu distribuirea de solutii de iluminat pe baza de tehnologii LED, utilizate la nivel industrial si casnic. De asemenea, Spectrum LED propune solutii avantajoase pentru iluminat decorativ, iar printre cele mai importante calitati ale solutiilor oferite de acest brand sunt termenele de garantie de 2 - 5 ani si fiabilitatea deosebita a solutiilor fabricate. Spectrum LED este o companie de origine maghiara, care activeaza in prezent pe intreg continentul. Spectrul LED proiecteaza si instaleaza sisteme de iluminat in medii precum proprietati private, birouri sau spitale.

4. Care sunt cele mai importante beneficii ale tehnologiei LED

Becurile de tip LED (Light Emitting Diode) sunt unele utilizate la scara larga in prezent, iar popularitatea lor este una usor de inteles, datorita beneficiilor pe care le ofera. Becurile simple, dar si banda LED reprezinta metode de iluminat eficiente din punct de vedere economic si nu numai.

Istoria tehnologiei LED

Povestea tehnologiei LED a inceput in anii 1920, atunci cand a fost descoperita dioda electroluminiscenta. Primele LED-uri generau lumina de culoare rosie, verde sau galbena si nu generau lumina la intensitate suficient de buna pentru a putea fi utilizate in scopuri practice. Dupa cateva progrese importante inregistrate in anii 1960, atunci cand a fost dezvoltat de catre Nick Hononyak Jr. primul LED cu lumina vizibila, anii 1990 au fost cei care au provocat un adevarat boom in acest domeniu. Atunci au aparut LED-urile albastre, care au fost combinate cu cele rosii si verzi si au condus la crearea luminii albe. 

Beneficiile tehnologiei LED

Principalul beneficiu oferit de iluminarea pe baza de tehnologie LED este eficienta energetica. O banda LED, de pilda, converteste energia electrica in lumina mult mai eficient decat o fac alte variante traditionale, cum sunt becurile fluorescente sau incandescente. Iata lista completa a avantajelor propuse de tehnologia LED: 


  • Eficienta energetica sporita - gratie modului de functionare a sistemelor de iluminat bazate pe LED-uri, consumul de energie electrica este unul redus. In consecinta, se reduc si facturile de energie pentru utilizatori, dar si emisiile de gaze cu efect de sera rezultate in urma producerii de curent electric.


  • Longevitate - becurile si benzile LED au o durata de viata indelungata, ceea ce inseamna ca sunt necesare mai putine inlocuiri. In plus, scade si cantitatea de deseuri generate in urma inlocuirii becurilor.


  • Design flexibil - tehnologiile LED, fie ca este vorba despre benzi sau becuri, sunt disponibile in mai multe dimensiuni, culori si forme. Astfel, ele pot fi integrate ca parte din stilul decorativ al cladirilor si incaperilor.

Cele mai bune benzi LED. Care sunt cele mai importante beneficii ale tehnologiei LED - savelectro.ro



  • Calitatea luminii este imbunatatita - lumina generata de becurile produse in baza acestei tehnologii este una care se apropie foarte mult de cea naturala, ceea ce imbunatateste confortul vizual si genereaza culori de o acuratete ridicata, in diferite medii, inclusiv in locuinte sau spatii comerciale.


  • Aplicabilitate extinsa - benzile LED si becurile se folosesc la iluminarea interioara si exterioara, dar si pentru producerea de semnalizatoare rutiere, panouri pentru reclame si altele.


  • Iluminat public mai eficient - iluminatul public, mai ales pe strazile si cladirile din orase, este o necesitate. Prin intermediul tehnologiei LED, iluminatul este mai eficient energetic si ofera si o vizibilitate mai buna, in multe situatii.


In concluzie, tehnologia LED este una deosebit de utila pentru intreaga societate, iar la nivel rezidential o banda LED poate sa reprezinte o sursa de iluminat deosebit de avantajoasa din punct de vedere energetic. Totodata, ea se adapteaza nevoilor tale si poate fi folosita ca sursa de iluminare decorativa, dar si cu functionalitate sporita. Alege variantele disponibile la Savelectro si beneficiezi de lumina de calitate, pe termen indelungat!

Surse foto: Savelectro.ro, Unsplash.com

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune benzi LED

Cum se instaleaza o banda LED?

De regula, banda LED vine cu sistem de montaj autoadeziv, pe spate. Astfel, poti sa o lipesti pe suprafata dorita sau pe un profil special dedicat, pentru a obtine o fixare solida. Ulterior, banda se alimenteaza la sursa de alimentare si la controler, daca este cazul.

Cum poti controla intensitatea luminii si culoarea benzii LED?

Intensitatea si culoarea pot fi controlate cu ajutorul unui controler. Kiturile cu banda LED pot dispune de controler simplu, de tip on/off, care permit exclusiv pornirea si oprirea luminii, dar si de dimmer, care faciliteaza reglarea intensitatii luminii si schimbarea culorilor, daca este vorba despre banda LED RGB. 

Cum se alimenteaza banda LED?

Exista banda LED alimentata pe baza de baterii AAA, dar si variante care se alimenteaza de la priza. Este important sa tii cont de tensiunea de alimentare recomandata de catre producator. In cazul in care aceasta nu este respectata, se poate ajunge la defectarea benzii, in timp.

Ce tipuri de benzi LED se folosesc la nivel rezidential?

In prezent, exista pe piata benzi LED cu temperaturi diferite (calde, reci, variabile), iar cele mai populare sunt benzile RGB, care permit schimbarea culorilor. Poti opta pentru benzi flexibile sau rigide, in functie de destinatia de utilizare.

Cat de rezistente sunt benzile LED?

Becurile LED au, in general, o durata de viata foarte lunga, care poate ajunge la mii de ore. Ele sunt deosebit de rezistente la socuri si vibratii, insa pentru a le maximiza durata de viata trebuie sa tii cont de gradul de protectie IP al benzii si sa nu o expui unor conditii in care nu a fost conceputa sa faca fata.

Comentarii

Articole similare