Filtreaza dupa

Dorinta extinderii calitati iluminarii artificiale cu surse de lumina eficiente si economice se poate baza acum si pe spoturi led. Aceste spoturi led sunt produse care declanseaza o iluminare consistenta si sunt extrem de versatile din mai multe puncte de vedere.

Inainte de orice vom arata ca folosind spoturi led pentru iluminarea rezidentiala si cu precadere pentru cea comerciala, designul ales pentru incaperi va fi mult mai bine pus in evidenta. Posibilitatea amplasarii strategice de spoturi led in anumite zone ale casei sau magazinului vor face ca interesrul sa fie captat, iar confortul sa fie maxim. Nu se poate vorbi despre confort in iluminare atat timp cat nivelul acesteia nu este suficient, bine directionat, economic si versatil, iar aceste calitati sunt intrunite de spoturi led.

Verificand oferta actuala de spoturi led se observa ca este diversificata pe mai multe paliere de interes. Primul dintre ele este cel legat de puterea de iluminare care este strans legata de consumul in Watt inregistrat de fiecare dintre spoturi led in parte. Cu cat consumul este mai ridicat cu atat cifra indicata de producator in dreptul lumenilor emisi de spoturi led va fi mai mare. In orice caz nu trebuie sa va imaginati ca montand spoturi led veti depasi consumul actual de electricitate. Dimpotriva, consumul va scadea semnificativ deoarece cel mai „energofag” produs din categoria spoturi led consuma 24W, insa emite o cantitate de 1850 de lumeni. Aceasta valoare arata ca pentru un consum la sfert din cat consuma un bec cu filament incandescent, noile spoturi led vor oferi circa 40% mai multa intensitate luminoasa.

Desigur ca in gama de spoturi led disponibila in magazinul de specialitate exista spoturi led cu valori de consum cuprins intre 3W si 12W, insa ramane ca pentru fiecare amenajare in parte sa se ia deciza nivelului de iluminare in functie de necesarul efectiv.

Calitatile pentru spoturi led nu se opresc aici, ele continuand cu partea lor estetica. Este un aspect important care fiind asociat cu optiuni de montaj va conduce automat la tot atatea variante pentru un desen modern al iluminarii cu ajutorul unui pachet format din spoturi led. Montarea de spoturi led in varianta aplicata este la fel de facila ca atunci cand decideti montajul de spoturi led in varianta incastra.

Cele doua variante de montaj sunt disponibile atat pentru spoturi led de forma rotunda, precum si pentru spoturi led de forma rectangulara. Ambele solutii aduc aceleasi beneficii in calitatea iluminarii cu spoturi led, insa nu pierdeti ocazia sa verificati daca nu cumva v-ar fi de folos spoturi led orientabile. Acest model de spoturi led are avantajul de a lasa la indemana beneficiarului rotirea la 360 de grade si inclinarea usoara a sursei de lumina intr-o anumita directie. Se va pontetia astfel si mai mult focalizarea oferita de spoturi led pe zona sau obiectul de interes.

In privinta duratei de viata in conditii normale de utilizare pentru spoturi led sunt din nou avantaje care le indica ca fiind printre cele mai rentabile produse din gama surselor de iluminat moderne. S-ar putea spune ca puteti uita ca aveti montate de cativa ani buni spoturi led,  pentru ca un nivel de cateva mii de ore de functionare pe care producatorul in acorda este mai mult decat convenabil si economic.

Daca citind aceste informatii veti ajunge la concluzia ca se poate porni la un proiect de renovare, sau din start intr-un proiect de contructie, care sa se bazeze pe iluminarea cu spoturi led, nu ramane decat sa decideti ce caracteristici trebuie sa aiba aceste spoturi led, sa le alegeti in consecinta si sa optati pentru o solutie autorizata si competenta de montaj.