Filtreaza dupa

Utilitatea unor prelungitoare electrice este atat de mare incat in mod obisnuit intr-o locuinta si cu atat mai mult intr-un spatiu in care sunt instalate birouri si echipament de calcul vor fi intalnite diferite tipuri de prelungitoare. Ceea ce trebuie urmarit de la bun inceput atunci cand se constata ca sunt necesare prelungitoare este definirea cat mai exacta a necesitatii in sine si o scurta evaluare a eventualei extensii a acestei necesitati.

Definirea necesitatii pentru prelungitoare inseamna stabilirea la momentul deciziei achizitionarii a numarului de prize suplimentare ce sunt necesare, precum si a lungimii cablului electric cu care sunt dotate aceste prelungitoare.

Definierea extensiei necesitatii in legata de prelungitoare se refera la estimarea eventualelor prize suplimentare pe corpul unui prelungitor pentru conectarea altor consumatori care la momentul achizitionarii de prelungitoare nu sunt inca pusi in functiune sau nu sunt inca achizitionati.

Avand aceste date stabilite se vor putea cumpara prelungitoare care sunt disponibile incepand de la un numar de doua prize suplimentare si pana la 6 prize, iar din punct de vedere al lungimii cablului electric aveti de ales intre o lungime de 1,5 metri si pana la 5 metri.

Daca in legatura cu numarul de prize suplimentare pentru prelungitoare am aratat contextul in care trebuiesc alese, in privinta lungimii cablului electric este o alta discutie. Aici intervin o serie de factori care tin de distanta pana la care se doreste sa se ajunga cu aceste prelungitoare pentru alimentare unor consumatori electrici, dar si de modul in care vor fi folosite efectiv aceste prelungitoare.

Daca aveti nevoie de prelungitoare pe care le veti utiliza ocazional si aveti nevoie de o lungime mare de cablu electric, atunci lucrurile sunt in prefecta ordine. Dupa utilizare veti strange cablul electric al acestor prelugitoare si le veti depozita pana la urmatoarea folosire. Nu acelasi lucru se intampla cand sunt necesare prelungitoare pentru utilizari de lunga durata, in acelasi loc. In acest caz este bine sa verificati cat mai precis care este lungimea necesara pentru a ajunge toti consumatorii sa fie conectati la aceste prelungitoare si sa cumparati cu cel mult 1 metru de calbul electric decat este necesar. Tot ce este suplimentar in lungimea cablului electric la prelungitoare devine incomod de asezat si permanent supus unor eventuale deteriorari prin presare sau strivire.

O alta caracteristica foarte utila cu care sunt dotate aceste prelungitoare este amplasarea pe corpul lor a unui intrerupator general. Sunt multe situatii in care ati putea dori ca toti consumatorii conectati la astfel de prelungitoare sa fie deconectati prin simpla apasare a unui intrerupator. Pratic este taiata alimentarea cu energie electrica si beneficiul cel mai mare se refera ca niciul dintre consumatori nu va mai fi sub tensiune indiferenta care este situatia alimentarii cu energie electrica.

O alta varianta de a beneficia de prize suplimentare prin folosirea de prelungitoare este achizitionarea de prelungitoare fara fir. Este vorba despre asa numitele cap prelungitor care sunt disponibile in toate variantele in care veti gasi prelungitoare cu fir, cu sau fara intrerupator. Pentru aceste viitoare prelungitoare aveti la dispozitie posibilitatea libera de montaj al unui cablu electric de lungimea si cu datele tehnice pentru sectiunea cablului electric, asa cum le doriti. Sigur ca va trebui sa tineti cont de maximul sectiunii cablului electric pe care aceste prelungitoare il pot suporta din punct de vedere tehnic.

Aspectul estetic este important chiar si pentru prelungitoare, iar pentru acest motiv producatorul lasa la alegere cumpararea de prelungitoare un cel putin doua culori, atat pentru cele gata echipate cu cablu electric, cat si pentru cele de tip cap prelungitor.

O ultima mentiune inainte de achizitionare de prelungitoare se refera la capacitatea lor tehnica de incarcare in functie de consumul cumulat la care sunt supuse. Fiercare dintre aceste modele de prelungitoare detin o fisa tehnica care trebuie studiata in sensul aflarii capacitati maxime in W peste care nu este indicat sa fie utilizate.

Atat timp ca veti folosi prelungitoare cumparate dintr-un magazin specializat si veti incerca sa respecatati amanuntele prezentate anterior va veti putea bucura de unul dintre cele mai utile si des folosite produse electrice pentru acasa sau pentru la birou - prelungitoare.