Filtreaza dupa

Cu panouri led iluminarea de la nivelul plafonului este cea mai convenabila solutie pentru camere mari, insa in functie de forma acestor panouri led ele pot fi montate si pe holuri sau in camere cu dimensiuni sau forme atipice.

Estetic gama de panouri led se bazeaza pe doua forme: panouri led de forma patrata si panouri led de forma dreptunghiulara. Metoda de montaj este disponibila in doua variante: panouri led care se aplica direct pe suprafata plafonului si panouri led care se incastreaza intr-un tavan fals.

Avantajul in decizia de a utiliza panouri led este legat de puterea de iluminare si de dispersie a luminii produse de sistemul de led-uri incorporat. In functie de aplicatia pentru care instalati panouri led sunt de ales variante de panouri led ce pot ajunge la un flux luminos de 4000 de lumeni. Cel mai des utilizate panouri led la contructiile noi, sau in renovari, sunt cele de forma patrata. Latura acestor panouri led este de 60cm si exista doua variante in functie de temperatura de culoare.

O varianta se refera la panouri led care emit lumina alb natural la un nivel de circa 4200K. In aceste conditii si un consum de 40W veti utiliza panouri led care emit un flux luminos de 3200 de lumeni. A doua varianta se refera la acelasi model de panouri led, insa acestea au temperatura de culoare in gama alb rece ce atinge valoarea de 6400K. Valorile pentru consum si emisia de lumina raman neschimbate si pentru ambele modalitatea de montaj este de tip incastrat, ceea ce presupune ca aceste panouri led sunt destinate pentru un tavan fals.

Pastrand dimensiunile anterioare pentru panouri led, dar cu alt sistem de montaj si alta putere de iluminare, folositi alta varianta de panouri led. Sunt panouri led care isi maresc luminozitatea pana la 4200 de lumeni. Chiar daca consumul lor ajunge acum la 50W, cu daca este necesar merita sa le folositi. Punerea in opera pentru aceste panouri led se face in cea mai simpla varianta de montaj - aplicat. Este suficient sa fie determinate locurile unde vor fi legate la instalatia electrica noile panouri led si sa alegeti fie pe cele din gama de 4200K, fie pe cele din marcate cu 6400K.

O ultima versiune de panouri led este reprezentata de dreptunghiulare. Aceste panouri led au o lungime de 120cm, iar latimea de 30cm indica folosirea lor in special pe holuri pentru a oferi un plus de continuitate vizuala spatiului. Se incastreaza in plafonul fals si dupa punerea in functiune ilumineaza cu pana la 2880 de lumeni. Si pentru aceste panouri led sunt disponibile doua versiuni de iluminare: 3000K, varianta foarte apropiata de lumina alb cald, dar si varianta de iluminare la 6400K in gama alb rece.

Materialele din care sunt confectionate toate aceste panouri led sunt aluminiu pentru carcasa si PVC pentru masca ce acopera sistemul de iluminare cu led. Durabilitatea per total este foarte buna pentru panouri led datorita structurii, dar si pentru renumita durata de viata de mii de ore de functionare a led-urile incluse.

Prin urmare criteriile dupa care veti alege panouri led sunt multiple, insa cel mai important este cel referitor la temperatura de culoare. De regula activitatile interioare necesita un anumit tip de iluminare, fie in gama alb cald, fie alb rece. Este util sa decideti ce tip de panouri led montati pentru ca in functie de acest criteriu detaliile vor fi accentuate si foarte vizibile in lumina alb rece, in schimb cu panouri led cu lumina alb cald acestea vor deveni relaxante si mai primitoare.