Filtreaza dupa

Cand vorbim despre un cablu textil avand drept destinatie utilizarea intr-o instalatie electrica ar putea exista o nelamurire. Este evident ca asocierea intre un conductor electric si un cablu textil pare, doar la prima vedere, nepotrivita. In realitate produsele din gama cablu textil sunt utilizabile in siguranta in asociere cu corpurile de iluminat.

Aceasta versiune de cablu textil nu este o noutate in acest domeniu pentru ca era Edison a beneficiat de cablu textil, fiind vorba in acele vremuri despre solutia adoptata in lipsa altei variante brevetate de izolare a conductorilor electrici. Astazi partea textila exterioara a unui cablu textil joaca doar un rol estetic pentru ca la interior conductorii electrici sunt izolati cu materiale sigure conform cu cerintele in domeniul electric.

Aparitia in piata de profil a noului cablu textil este consecinta a dezvoltarii accentuate a segmentului de ambientare interioara prin intermediul iluminarii in stil retro. Daca an dupa an s-a mers in directia iluminarii stralucitoare, acum este solicitata o lumina relaxanta care va este la indemana montand laolalta un cablu textil si un simplu bec Edison. Simpla asociere dintre un cablu textil, o dulie si un orice tip de bec Edison, creaza premise estetice cu o caldura aparte. Nu va impiedica nimeni sa folositi simultan corpuri de iluminat vintage si surse de lumina tip becuri vintage, insa simplitatea poate deveni un avantaj atunci cand decideti sa montati la capatul unui dulii un cablu textil si un bec Edison.

Daca aceasta conceptie o simtiti, fie si la nivel informativ, prietenoasa, atunci aflati ca un cablu textil este foarte usor de manevrat din punct de vedere al flexibilitatii. Cu un metraj suficient de cablu textil puteti crea o multitudine de „noduri” sau variante de suspendare de plafon cu cablul textil al duliilor in care sunt montate becuri vintage, ori puteti lasa linii curbe largi de cablu textil intre punctul de ancorare si locul unde este plasata sursa de lumina.

Un alt beneficiu oferit de un cablu textil este culoarea de finisaj a materialului textil. Tehnica actuala permite o impletitura estetica, iar culoarea in negru, rosu, alb-negru face din acest cablu textil un prim punct de atractie vizuala al conceptului pus in practica. Veti fi incantati sa utilizati cablu textil in varianta naturala din iuta, aspect care desavarseste complet creatia unui stil retro in legatura cu iluminarea artificiala.

Din punct de vedere al posibilitatilor de instalare de cablu textil si surse de lumina in stil retro, acestea sunt in egala masura posibile in spatii rezidentiale si in mod special in cele comerciale. O tematica comerciala in stil vintage care adopta montajul simplu cu cablu textil si becuri vintage va avea o reusita certa. Vizual, efectul este maxim chiar si atunci cand nu este pusa in functiune iluminarea conceputa cu cablu textil si surse de lumina retro.

Cu aceste informatii despre cablu textil nu ramane decat sa stabiliti metrajul de cablu textil pentru a realiza exact designul pe care l-ati aprobat. In principiu nu sunt dificultati in instalarea unui cablu textil la o dulie si legarea ansamblului la sursa de tensiune.

Este important sa verificati de fiecare data datele tehnice ale oricarui cablu textil pe care il alegeti pentru a fi siguri ca incarcarea sa din punct de vedere electric si ca sarcina de greutate permit o lucrare sigura. Cu toate acestea, daca considerati ca nu aveti resursele necesare pentru a lucra cu cablu textil conectat mai apoi la sursa de tensiune, solicitati prezenta unui electrician autorizat.