Gama de corpuri de iluminat reprezinta in acest moment un suport esential in orice proiect de design interior modern. In principal se va apela la diferite modele de corpuri de iluminat din doua motive. In primul rand noile corpuri de iluminat sunt cele care ofera suport pentru montarea surselor de lumina din gama de becuri led sau becuri vintage, ambele in diferite versiuni. Al doilea motiv este cel estetic pentru ca in functie de tipul, forma si materialul din care sunt produse aceste corpuri de iluminat se poate defini extrem de usor un anumit stil al amenajarilor interioare.

In gama de corpuri de iluminat se pot regasi toate variantele de amplasare si modalitati de utilizare. Cele mai comune si des utilizate corpuri de iluminat sunt cele care se monteaza prin suspendare de plafon. Avantajul utilizarii acestor corpuri de iluminat este legat in primul rand de modalitatea de dispersie relativ regulata a luminii, ce va cuprinde astfel intreaga incapere. In aceasta gama de corpuri de iluminat sunt prezente lustre, plafoniere, dar si candelabre cu mai multe brate, fiecare dintre ele, in functie de model, putand primi de la unul si chiar mai mult de cinci surse de lumina. Exista corpuri de iluminat suspendate de plafon a caror structura este versatila in sensul ca pot fi manevrate sau chiar montate in functie de imaginatia beneficiarului.

O alta categorie de corpuri de iluminat sunt cele care se monteza pe peretii incaperilor si sunt cunoscute drept aplice de perete. Utilizarea acestor corpuri de iluminat este des intalnita si solicitata in planul unei amenajari interioare atunci cand este cautata iluminarea locala in dormitoare. Vor deveni la fel de utile si atunci cand sunt folosite corpuri de iluminat tip aplica pe holurile casei. Se poate spune cert ca aceasta gama de corpuri de iluminat deschide calea unui design relaxant si axat transferul unei iluminari stralucitoare a unor corpuri de iluminat amplasate central, catre una mai blanda cu amplasare locala. In aceeasi arie de utilizare aveti de ales corpuri de iluminat pentru birou care sunt foarte apreciate in special de catre cei care studiaza sau desfasoara un anumit tip de activitate in care iluminarea locala cu corpuri de iluminat usor deplasabile reprezinta un beneficiu cautat.

Pentru corpuri de iluminat din gama de lampadare de podea se remarca adaptarea usoara spre o conceptie aparate in tematica designului interior. Sunt printre cele mai stilate corpuri de iluminat, iar efectul perceput este datorat insasi profilul lor fizic. Sunt extrem de usor de utilizat imediat dupa ce au fost achizitonate pentru ca plasarea lor direct pe dusumea si conectarea cordonului electric la o priza sunt manevre simple de realizat in comparatie cu instalarea altor corpuri de iluminat.

Nu vom uita de corpuri de iluminat reprezentate de spoturi cu led pentru ca sunt printre cele mai frecvent solicitate in zona bucatariei, zona in care se serveste masa, dar pana la urma se poate opta pentru asigurarea iluminarii complete a locuintei cu aceste corpuri de iluminat. Avantajul lor este ca sunt disponibile in variante care se pot aplica direct pe suportul unde se doreste montajul, pot fi incastrate, pot lua forma unei aplice de perete sau plafoniere de tavan. Forma, finisarea, dimensiunile, puterea iluminare si chiar reglarea directiei iluminarii, fac din aceste corpuri de iluminat cea mai variata si versatila categorie.

In toata aceasta pleiada cu corpuri de iluminat moderne, sau corpuri de iluminat in stil vintage, ramane doar sa decideti pe care dintre ele le veti utiliza. Simplitatea montajului unor corpuri de iluminat poate fi un criteriu, insa tonul si nuanta altor corpuri de iluminat ar putea sa va atraga si mai mult. Nu va poate impiedica nimeni sa montati corpuri de iluminat intr-o varianta mixta, cu alte cuvinte intr-o incapere, cum este dormitorul, sa folositi corpuri de iluminat in stil retro, pe holuri sa montati corpuri de iluminat din gama aplica de perete tip spot, in camera de zi sa plasati corpuri de iluminat din oferta de candelabre. In bucatarie ramane sa decideti daca pozitionati corpuri de iluminat tip spot led in varianta incastrata si cu mobilitate pentru directia iluminarii, sau pur si simplu celebrele corpuri de iluminat tip pendul.