Starea de confort ambiental in iluminarea este sinonima cu utilizarea de becuri cu led. Sunt deja cativa ani de cand trecerea la becuri cu led este un fapt care a marcat in bine iluminarea rezidentiala si comerciala, aducand cu sine mai mult confort si un aport semnificativ in diminuarea costurilor cu electicitatea.

Inca de la primele becuri cu led care au fost lansate in piata de profil au fost indentificate beneficiile care decurg din utilizarea lor. Varietatea modelelor disponibile de becuri cu led este suficienta incat sa poata multumi toti utilizatorii. In caracteristicile acestor becuri cu led producatorii au inclus elemente care sa faca cat mai simpla trecerea de la vechile becuri economice cu gaz, sau chiar de la inca uneori folositele becuri cu filament incandescent.

Forma acestor becuri cu led este de cele mai multe ori asemanatoare cu a vechilor becuri clasice si acesta a fost un motiv in plus pentru care au fost atat de repede adoptate. A fost pastrata in primul rand montura de tip E27, dar si cea de forma E17, pentru ca noile becuri cu led sa se potriveasca perfect in duliile majoritatii corpurilor de iluminat utilizate rezidential, sau chiar comercial. Dimensiunea globului de protectie la becuri cu led este si el aproape identic, prin urmare nimic nu impiedica utilizatorul sa la foloseasca fara niciun fel de alta modificare. In egala masura sunt disponibile becuri cu led pentru alte tipuri de conexiuni cum sunt becuri cu led G9, becuri cu led GU10, becuri cu led G4, becuri cu led MR16, precum si celebrele becuri cu led cu filament led in varianta vintage.

Functionarea acestor becuri cu led se bazeaza pe cea mai speciala componenta electronica care in conditii electrice precis definite furnizeaza lumina artificiala - LED-ul. Acesta este capabil sa ofere intensitate luminoasa in acord cu puterea la care este stabilit sa functioneze aceste becuri led. In rafturile magazinului specializat pentru vanzarea de becuri cu led, aveti de ales becuri cu led cu puteri cuprinse intre 1W (40 lumeni) si 40W (3480 lumeni).

Versatilitatea in functionare poate fi controlata la becuri cu led prin caracteristica „dimabil”. Acest lucru inseamna ca atunci cand folositi un intrerupator ce poate modifica voltajul aplicat unor becuri cu led este important ca si acestea sa reactioneze in consecinta prin scaderea sau cresterea intensitatii luminoase.

Dincolo de forma, destinatia, puterea consumata si capacitatea de iluminare a acestor becuri cu led este de apreciat o caracteristica extrem de importanta - durata de utilizare. Pe langa faptul ca noile becuri cu led sunt cu mult mai rezistente la socurile mecanice fata de oricare alte surse de iluminat, durata de utilizare va fi pe placul oricarui utilizator. Este suficient sa le folositi becuri cu led intr-o instalatie electrica in stare buna si sa le manevrati, acolo unde este cazul, cu aparataj electric de calitate si veti obtine mii de ore de functionare pentru oricare becuri cu led veti folosi.

Daca prin cumulare considerati ca folosirea de becuri cu led va avantajeaza, atunci este suficient sa faceti un inventar al numarului de becuri cu led necesare, al tipului de becuri cu led in functie de puterea consumata si intensitatea luminoasa emisa, dar cu siguranta si in functie de elementul estetic interior pe care il urmariti. Pentru un proiect de design modern puteti folosi becuri cu led din gama celor mai puternice, iar pentru o realizare estetica aparte in stil retro aveti de unde alege becuri cu led din gama Edison.